CV

CV staat voor Curriculum Vitae, oftewel Levensloop. En het eerste waar er over het algemeen aan wordt gedacht is een opsomming van school- en opleidingsprestaties en een lijst van dankbare werkgevers (dankbaar dat je kwam of dankbaar dat je ging ūüėČ )

De één wil haar cv niet laten zien, vanwege de vele lege regels. De ander juist niet omdat zes Рaan beide zijden bedrukte РA4-tjes misschien imponerend kan overkomen. Maar natuurlijk bestaat een levensloop niet alleen uit materiaal dat slechts geschikt is voor een sollicitatiegesprek.

En daarom volgt hieronder een opsomming van wat mij een betrokken Transformational¬†Life Coach en EFT Therapeut¬†maakt. (Mocht je toch ge√Įnteresseerd zijn in mijn meer intellectuele prestaties, dan verwijs ik je graag naar mijn pagina op LinkedIn.)

~

Zoals je wellicht weet is elke ontmoeting, elke baan, elke relatie en elke gebeurtenis van invloed op iemands leven. Zelfs die waar geen leuke herinneringen aan zijn.

En door de jaren heen heb ik gezien dat ALLES meewerkt ten goede om mij te vormen, zodat ik kan zijn wie ik ben: Asha.

Familie

Het gezin, waarin ik in de jaren zestig geboren werd, bestaat uit mijn vader, mijn moeder en een vier-jaar-oudere¬†broer. Ik kom uit een multi-raciale, multi-culturele en multi-religieuze familie. Dat heeft voor- en nadelen. De voordelen zijn dat ik bekend ben met de verschillende rassen, gerechten, klederdrachten, humor, familiesystemen en religies. Het enige nadeel was dat ik – ondanks de¬†liefde die er was¬†– me als kind en tiener vaak nergens √©cht thuis voelde. Pas toen ik begin twintig was begon ik te begrijpen dat ‘thuis’ is waar ‘IK BEN’.

Depressie

Toen ik klein was heb ik een trauma opgelopen dat naar mate ik ouder werd mijn leven steeds meer ging beheersen. Het be√Įnvloedde mijn dagelijkse leven in de vorm van ernstige depressies. En hoe meer ik probeerde ervan weg te lopen, hoe erger ze werden. Uiteindelijk snapte ik dat de enige manier om er vanaf te komen is me om te draaien en het trauma recht in de ogen te kijken. Toen begon het herstel. Stukje bij beetje werd het leven weer van mij. Elke dag was er weer een uur extra van mij en niet meer van de depressies. Wat ik geleerd heb in dit proces is dat ik van mezelf op aan kan om te doen wat nodig is, wanneer het nodig is.

Geloofsovertuiging

Vanaf mijn zevende jaar werd ik als christen opgevoed en ontwikkelde ik me tot een kleine fundamentalist. Ik was, achteraf gezien, een ontzettend slechte christen, want ik veroordeelde iedereen die niet vond wat ik vond. Ik weet zeker dat ik toen een heleboel mensen pijn heb gedaan met mijn manier van geloven.

Effe tussendoor… ken je mij van vroeger en heb ik je gekwetst, neem contact met me op.
Dan kan ik het goed maken met je.

Om een lang verhaal kort te maken: ik kwam uiteindelijk in een geloofscrisis terecht en heb er jaren over gedaan om dat te verwerken. Ik heb er ook over geschreven in mijn blog: “En toen stierf mijn ‘God’ “.

Of ik een gelovige of ongelovige ben, houd ik lekker voor mezelf. Wat ik belangrijker vind is dat ik als Transformational¬†Life Coach en EFT Therapeut rust heb gevonden. De geloofscrisis heeft mij geleerd dat ik he-le-maal niets te zeggen heb over hoe een ander zijn/haar geloof beleeft. Ik ga alleen over mij. En dat is een hele opluchting ! Voor mezelf…√©n voor anderen ūüėČ

Relaties

In 1993 trouwde ik met mijn beste vriend, Ramón Vasconcellos. Samen hebben we onze draken gedood, ons kasteel gebouwd en verantwoordelijkheid genomen voor ons leven. In blijdschap en verdriet hebben we elkaar altijd weer gevonden. Dankbaar ben ik voor onze relatie. Een kinderwens was er altijd, maar helaas werd duidelijk dat ook dat niet makkelijk zou zijn voor ons. Het verdriet en de pijn die hiermee gepaard gingen hebben ons sterker gemaakt en ons dichter bij elkaar gebracht. Pas na 16 jaar huwelijk was het kennelijk onze tijd en werden we Рmet behulp van IVF Рde trotse ouders van onze dochter, Olivia. Ons eigen wondertje.

En als ik aan onze vriendenkring denk, dan zeg ik: onvoorwaardelijke steun, opbouwend, inspirerend, humorvol en trouw! Het is zo fijn om ware vrienden te hebben. Om in tijden van nood, steun te kunnen vinden. En in tijden van plezier, ontzettend te kunnen lachen. Waardevol!

Loopbaan

Na mijn studie heb ik een interessante loopbaan gehad met¬†uiteenlopende functies. Van secretaresse tot¬†ontwikkelaar bij Roccade,¬†ASP-programmeur bij Niam TMS, ondernemer en¬†gediplomeerd coupeuse in mijn eigen atelier Esperanza Designs,¬†projectleider bij Procit BV, projectleider bij Onstuimig en nu als ondernemer, coach en therapeut in mijn praktijk ‘Zijn wie je bent’.

En dit is wat ik geleerd heb tijdens mijn loopbaan:

  • dat ik niet uit secretaresse-hout gesneden ben.
  • dat het¬†noodzakelijk is¬†om eerder voor mezelf op te komen en heel duidelijk te zijn in wat ik wil.
  • dat niet alle¬†leidinggevenden en gezaghebbenden erop uit zijn misbruik van je te maken.
  • welke leuke en niet minder leuke kanten er zijn aan werken in een bepaalde branche.
  • te doen wie ik ben en te laten wie ik niet ben (!)
  • dat het mogelijk is plezier te hebben tijdens het werk en dat dat in hele kleine dingen zit.

Persoonlijke ontwikkeling

Innerlijk

Helaas knapte in 2000 de ‘Internetbubbel’ en verloor ik – zoals velen – een tijdje daarna mijn baan. Dat was heel vervelend, maar het gaf me ook even de tijd om voor eens en altijd af te rekenen met de wortel van het opgelopen trauma. Via de huisarts vernam ik dat er tegen posttraumatische stress stoornis een behandeling is, namelijk¬†EMDR. Ik heb die behandeling ondergaan en leef sindsdien in het hier en nu.

Ik merkte op een gegeven moment dat ik nog veel last had van de manier waarop ik me in het leven staande hield. Door allerlei afweermechanismen in stand te houden, hoefde ik namelijk geen pijn te voelen. Iemand wees me op de boeken van Ingeborg Bosch. Past Reality Integration(PRI) is een methode waarmee je – heel kort gezegd – jezelf kunt ‘behandelen’. Het heeft hetzelfde effect als EMDR, maar dan zelfstandig toepasbaar en direct op het moment dat je een onaangenaam gevoel ervaart.
Ik heb na het lezen van de boeken, de therapie vier jaar lang gevolgd bij een erkend PRI-therapeut en heb ‘m kunnen integreren in mijn dagelijkse leven. Omdat ik mijn verleden de aandacht heb gegeven die het verdiende, heb ik het kunnen verwerken. Sindsdien is vooruitkijken geen vlucht meer, maar een onbelaste vaardigheid om mijn leven in te richten zoals ik het wil.
Als je meer wilt weten over PRI of een PRI-therapeut wilt bezoeken, bezoek dan de website www.prionline.nl.

Toen ik moest bevallen van Olivia ging dat niet zoals gewenst. Ik kreeg tijdens de bevalling een hartaanval. Gelukkig was onze dochter helemaal gezond, maar voor mij volgde een lang traject van revalidatie tijdens een multidisciplinair traject in het ziekenhuis. Ik moest mijn lichaam weer leren kennen en vertrouwen. Deze letterlijke stilstand wees me op mijn figuurlijke stilstand. En dat bracht een ommekeer in mijn leven.

Naast het werken aan mijn lichamelijke herstel, besloot ik tevens te onderzoeken wat ik nu echt wilde met mijn leven, zodat ik een baan kon gaan zoeken die echt bij mij past. Dit onderzoek deed ik tijdens een loopbaantraject van¬†Brigitte van Tuijl. Tijdens dit traject kwam ik erachter dat alle nare dingen die ik had meegemaakt onderdeel waren van mijn ‘opleiding’ tot coach. Ik ben toen de opleiding tot Transformational Life Coach gaan volgen.

Mijn praktijk als coach liep al een tijdje, toen EFT op mijn weg kwam. Uit nieuwsgierigheid ben ik een tweedaagse training gaan volgen, omdat de methode me té eenvoudig en té gemakkelijk leek om emotionele problemen op te lossen. Ik gebruikte die training om de laatste restjes van het trauma op te lossen, die niet bij EMDR aan de orde waren gekomen. Wat er tijdens die training gebeurde overtuigde mij van de werking van deze interventietechnieken en heb ik de keuze gemaakt de jaaropleiding tot Gecertificeerd EFT Therapeut te volgen. Het was maar één jaar, maar het voelde alsof er drie jaren voorbij waren gegaan. Want er gebeurde zo ontzettend veel. Er werd zoveel opgeruimd, zoveel verwerkt, zoveel geleerd. Bijzonder.

Door het enorme opruimproces kwam er een versnelling in¬†mijn persoonlijke ontwikkeling. Leraren zoals Eckhart Tolle, Byron Katie, Deepak Chopra en¬†Vera Helleman kwamen op mijn pad. En toen bleek dat ik al een tijd met nondualiteit –¬†om even een labeltje te noemen – bezig was. De introductie was tijdens PRI (zie eerder), maar nu ging ik het pas ‘zien’.

Want…je ziet het pas, als je er klaar voor bent ūüôā

Uiterlijk

Zolang als ik me kan herinneren heb ik problemen gehad met mijn gewicht, maar wat ik inmiddels heb geleerd, is dat ik maar √©√©n lichaam heb. En dat ik mezelf saboteer door er steeds kritiek op te hebben. Dus maakte ik op een dag een keuze om mijn lichaam te accepteren zoals het was. En…op die dag was mijn lichaam vet en zwaar.

Als gevolg van het weinig kunnen bewegen na de geboorte van onze dochter in 2009, was ik behoorlijk aangekomen. En aangezien ik na twee jaar zoetjes aan meer kon bewegen, maakte ik een keuze om wat aan mijn gewicht te doen. Want ik was inmiddels veel te zwaar en had zelfs obesitas! Ik begon met een eiwitdieet die mij hielp 22 kg af te vallen, maar om het te onderhouden ben ik later overgestapt op Metabolic Balance – een¬†volstrekt persoonlijk voedingsprogramma –¬†onder begeleiding van drs. Matte Marij van der Wal¬†van Eet je gezond¬†in Utrecht. Ik wil namelijk gezond zijn en met een goed gewicht zorg ik goed voor mijn lichaam. Sinds ik dit programma volg, kan ik eindelijk gewoon eten en voel ik me echt goed. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zoveel gegeten.

Opleidingen en professionalisering

Mijn eerste opleiding heb ik gedaan aan de¬†Rotterdamse Hogeschool¬†(‘in mijn tijd’ bekend als ‘Hogeschool Rotterdam En Omstreken). De lerarenopleiding, faculteit Wiskunde & Informatica. Daarnaast was ik bedreven als pionier/danseres bij dansgroep ‘Honing uit de Rots’ – nu bekend als Christian Dance Company – en schreef ik veel verhalen.

Ik heb altijd cursussen en opleidingen gedaan naast mijn werk. Zo behaalde ik diploma‚Äôs in binnenhuis- en tuinarchitectuur. Ook ben ik gediplomeerd coupeuse (dat is een kleermaakster, geen kapster). Ik heb daarvan geleerd dat het helemaal zo gek nog niet is om te doen wat je leuk vindt. Dat gaat ook veel gemakkelijker ūüėČ
De opleidingen tijdens mijn werk betroffen SQL, PHP, Designer 2000 en wat je als programmeur en webdeveloper allemaal kunt leren.

Mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik  kracht bijgezet met een opleiding tot Gecertificeerd Transformationeel Life Coach. Dit heb ik gedaan bij het MMS Worldwide Institute BV. Ik heb les gehad van Lynn U. Stewart en dr. Cherie Carter-Scott en hun team. Het was tijdens deze opleiding dat ik besefte dat ik nu eens moest gaan staan in wie ik ben.

Ik ben inmiddels Gecertificeerd EFT Therapeut en heb deze opleiding gedaan bij Ben Meijer van¬†Realisatie Trainingen. De¬†interventietechnieken heb ik volledig ge√Įntegreerd in mijn coachingsprogramma’s. Mijn klanten komen¬†sneller door emotionele blokkades heen en ervaren fundamentele positieve¬†veranderingen.

Verder heb ik me andere tools, zoals The Bars van Access Consciousness (training) en de MIR-methode (autodidact) van Mireille Mettes eigen gemaakt.

Om me verder te bekwamen in mijn vak, heb ik het diploma Medische Basiskennis (cum laude) en het diploma PsychoSociale Basiskennis (summa cum laude) gehaald, Beide studies heb ik gevolgd bij Opleidingsinstituut Con Amore.

Sinds mei 2016 ben ik ook PSYCH-K¬ģ¬†facilitator en kun je bij me terecht voor PSYCH-K¬ģ¬†sessies. Ik heb deze krachtige methode geleerd van Marina Riemslagh en Paula van der Werff.

Regelmatig volg ik nascholingen en houd ik de ontwikkelingen in mijn vakgebied zoveel mogelijk bij: Holistisch Mensbeeld (nov 2016 Con Amore), Levensfasen en Transitie (sep 2017 Con Amore), EFT bij PTSS (okt 2017 Novet), Voeding (nov 2018 Con Amore), Zielsoorzaken van Ziekte (nov 2019 Novet), Alarmbellen Medische Basiskennis (nov 2019, Con Amore)

In het najaar van 2017 volgde ik¬†de training van Dr. Karyl McBride om volwassen kinderen van narcistische ouders te begeleiden in hun herstel en ben ik WIEBGE gecertificeerd. Ik heb een therapeutisch coachingstraject ‘Zal ik ooit goed genoeg zijn’ ontwikkeld die het WIEBGE-herstelmodel en interventietechnieken combineert.

~

Als ik mijn eigen levensloop lees, dan valt me op dat ik steeds meer mezelf geworden ben. En dat er ook steeds meer goede relaties, kansen, mogelijkheden, banen en ontmoetingen op mijn weg komen.

Uiteraard staat hier niet alles. Ik heb het bij enkele hoogte- en dieptepunten gehouden.

Maar, ja, we zijn gevormd door alles wat we hebben meegemaakt en dat proces blijft doorgaan. Simpelweg… zijn we in essentie¬†gewoon FANTASTISCH !

Dat brengt me op mijn logo: een diamant die uit een citroenschil tevoorschijn komt.

Zijn wie je bent

Pas toen ik de zure schil van mijn leven begon te verwerken, kon ik zien dat ik daaronder tot schitterende diamant was ontwikkeld.

Ik ben de diamant (mijn ware ik), niet de citroen (stomme fouten, trauma’s, depressies, mislukkingen, onhandigheden…).

Niet dat ik af ben, absoluut niet! Kan ook niet, want een diamant is dat nooit. Dus…zie ik het nut er niet van in om mezelf nog langer te verbergen onder een zure schil. Zeg nou zelf: jij kijkt toch ook liever naar een diamant, dan naar een zure citroen?

Ik heb een keuze gemaakt om voortaan de diamant te laten zien en de schil niet weg te gooien, maar te bewaren. Want…dat houdt me bij de les.

Geloof jij ook dat je eigenlijk die diamant bent en niet die citroen, maar lukt het schillen niet zo?

Ik kan je helpen. Als je wilt kunnen we praten over wat je nodig hebt om gewoon te zijn wie je bent: een diamant!

Want wat je ook hebt meegemaakt… het is n√≥√≥it te laat om volledig uit de verf te komen !


Practice Being Who You Are ©2024